Kropps och Skönhetsvård

Tips:

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.


Den ökande trenden inom kroppsvård och skönhetsvård har lett till att branschen vuxit på senare tid, utveckling antas fortsätta vilket skapar bra förutsättningar för dig inom till exempel friskvård, skönhetsvård, träning och kostrådgivning. Visserligen är det en form av lyxkonsumtionsbransch som är konjunkturkänslig, men viljan och intresset för att vårda sin kropp är tilltagande. Både individer och företag inser värdet av friskvård och finansierar branschen gemensamt. Det är vanligt att man är egenföretagande med liten verksamhet, eller så är man anställd på ett större företag med friskvårdande uppgifter.

Snittlön inom kropp och skönhet

Snittlön Övriga skönhets- och kroppsterapeuter

  • Män 2019: ../mån
  • Kvinnor 2019: 26300/mån
  • Medel 2019: 26000/mån

Välja fackförbund för kropps- och skönhetsvård

Du som jobbar med kropps- och skönhetsvård har en uppsjö av fackförbund att välja från. Branschen växer och därmed finns det också fler fackliga alternativ. Det som kan få betydelse för ditt val är hur du jobbar.

Om du driver din egen firma kan ditt val av fackförbund för kropps- och skönhetsvård bli ett annat än vad den som jobbar som anställd väljer. Tanken är ju att facket ska ge dig ett stöd på flera sätt. Om det har många medlemmar som har liknande yrkesroller kan det vara en stor fördel för dig.

Vad kan du få hjälp med av fack för kropps- och skönhetsvård?

Just nu är allt frid och fröjd men så dyker det plötsligt upp frågor. Får man verkligen göra på det här sättet, är detta en rimlig lön, och så vidare. Med facket i ryggen har du en bra källa till diskussion och mer kunskap.

Ett fackförbund för kropps- och skönhetsvård kan hjälpa dig med flera saker. De har god kunskap om ditt arbetsområde och kan stötta dig i en tvist.

Facket kan också:

  • Ge dig bättre försäkring vid förlust av jobb
  • Hjälpa dig med vidare utbildningar
  • Sätta dig i kontakt med andra som har samma frågeställningar
  • Ge dig förmånliga erbjudanden för försäkringar och lån

Facket är ju en samling av människor som liksom du vill ha en bra och trygg arbetsmiljö. Du kan dra stor nytta av den klokhet som redan finns och den styrka som den här samlingen av yrkesverksamma innebär.

Välj rätt fackförbund för kropps- och skönhetsvård

För att välja rätt fack för kropps- och skönhetsvård ska du se närmre på de som är aktuella och jämföra deras erbjudanden. Se hur mycket det kommer att kosta för dig och vad du får för medlemsavgiften. Fråga också andra som redan är med hur detta fungerar.

Som vi nämner ovan….

Kika in på Unionen.se och se om det går att bli medlem i Sveriges största fackförbund med ditt yrke.


Rulla till toppen