Kropps och Skönhetsvård

Unionen.se - Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal.se - Ett fackförbund för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Den ökande trenden inom kroppsvård och skönhetsvård har lett till att branschen vuxit på senare tid, utveckling antas fortsätta vilket skapar bra förutsättningar för dig inom till exempel friskvård, skönhetsvård, träning och kostrådgivning. Visserligen är det en form av lyxkonsumtionsbransch som är konjunkturkänslig, men viljan och intresset för att vårda sin kropp är tilltagande. Både individer och företag inser värdet av friskvård och finansierar branschen gemensamt. Det är vanligt att man är egenföretagande med liten verksamhet, eller så är man anställd på ett större företag med friskvårdande uppgifter.

Snittlön inom kropp och skönhet

Snittlön Övriga skönhets- och kroppsterapeuter

  • Män 2019: ../mån
  • Kvinnor 2019: 26300/mån
  • Medel 2019: 26000/mån

Välja fackförbund för kropps- och skönhetsvård

Du som jobbar med kropps- och skönhetsvård har en uppsjö av fackförbund att välja från. Branschen växer och därmed finns det också fler fackliga alternativ. Det som kan få betydelse för ditt val är hur du jobbar.

Om du driver din egen firma kan ditt val av fackförbund för kropps- och skönhetsvård bli ett annat än vad den som jobbar som anställd väljer. Tanken är ju att facket ska ge dig ett stöd på flera sätt. Om det har många medlemmar som har liknande yrkesroller kan det vara en stor fördel för dig.

Vad kan du få hjälp med av fack för kropps- och skönhetsvård?

Just nu är allt frid och fröjd men så dyker det plötsligt upp frågor. Får man verkligen göra på det här sättet, är detta en rimlig lön, och så vidare. Med facket i ryggen har du en bra källa till diskussion och mer kunskap.

Ett fackförbund för kropps- och skönhetsvård kan hjälpa dig med flera saker. De har god kunskap om ditt arbetsområde och kan stötta dig i en tvist.

Facket kan också:

  • Ge dig bättre försäkring vid förlust av jobb
  • Hjälpa dig med vidare utbildningar
  • Sätta dig i kontakt med andra som har samma frågeställningar
  • Ge dig förmånliga erbjudanden för försäkringar och lån

Facket är ju en samling av människor som liksom du vill ha en bra och trygg arbetsmiljö. Du kan dra stor nytta av den klokhet som redan finns och den styrka som den här samlingen av yrkesverksamma innebär.

Välj rätt fackförbund för kropps- och skönhetsvård

För att välja rätt fack för kropps- och skönhetsvård ska du se närmre på de som är aktuella och jämföra deras erbjudanden. Se hur mycket det kommer att kosta för dig och vad du får för medlemsavgiften. Fråga också andra som redan är med hur detta fungerar.

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.