Fackförbund för massör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Massage kan användas för att uppnå avslappning och motverka stress. Många söker också upp massörer med anledning av smärta eller värk i kropp och muskulatur. Genom tryck och stretchning behandlar man kroppen för att uppnå resultat. De allra flesta massörer driver eget företag. Antingen har man en klinik eller behandlingsmottagning som man tar emot kunder i, eller så reser man ut till exempel arbetsplatser och utför behandlingar. Vissa massörer har en bredare roll som personlig tränare eller hudterapeut för att kunna bredda sig mot marknaden. Samarbete sker med till exempel naprapater och sjukgymnaster. Utbildning till massör sker genom privata skolor eller yrkeshögskolan. Det finns fler olika inriktningar och specialiseringar man kan läsa vidare inom. Fackförbund för massörer är oftast för egenföretagare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön massör

Snittlön Massörer och massageterapeuter

  • Män 2021: ../mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: ../mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.