Fackförbund för tatuerare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Tatuerarens viktigaste färdighet är den konstnärliga, vackra bilder och motiv är nyckeln att lyckas i arbetet. Skicklighet inom teckning och målning är ett måste. Eftersom man arbetar med kunder är det också viktigt att ha förmågan att lyssna och förstå kundens önskemål, produkten är oftast en livslång kroppsutsmyckning. De flesta tatuerare arbetar inom små verksamheter med en eller några anställda. De flesta driver egen rörelse. Man måste ha koll på socialstyrelsens regleringar gällande egenkontroll, hygienytor med mer, samt ha bra kunskaper inom sterilisering då man arbetar med hud och infektionsrisker. Är man anställd är det bra att ha koll på löner, ersättningar och förmåner som pensioner och försäkringar. Hjälp med detta kan du som tatuerare få via fackförbund för privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.