Fackförbund för tatuerare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Tatuerarens viktigaste färdighet är den konstnärliga, vackra bilder och motiv är nyckeln att lyckas i arbetet. Skicklighet inom teckning och målning är ett måste. Eftersom man arbetar med kunder är det också viktigt att ha förmågan att lyssna och förstå kundens önskemål, produkten är oftast en livslång kroppsutsmyckning. De flesta tatuerare arbetar inom små verksamheter med en eller några anställda. De flesta driver egen rörelse. Man måste ha koll på socialstyrelsens regleringar gällande egenkontroll, hygienytor med mer, samt ha bra kunskaper inom sterilisering då man arbetar med hud och infektionsrisker. Är man anställd är det bra att ha koll på löner, ersättningar och förmåner som pensioner och försäkringar. Hjälp med detta kan du som tatuerare få via fackförbund för privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.