Fackförbund för frisör

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Frisörer kan räkna social förmåga till sina yrkesfärdigheter. Förutom yrkesteknik, kemiska behandlingar och hårvård som är de mer specifika kunskaperna som krävs för arbetet. Modeintresse och känsla för service är naturligtvis viktiga kompetenser. Det är vanligt att man som frisör är egen företagare och hyr sin stol på en salong tillsammans med flera andra. På så sätt delas funktioner som reception, telefon, lokal m.m. på flera. En del salonger har anställda frisörer. Arbetsmiljön kan vara påfrestande för kroppen, man står och går mycket i jobbet. Nacke, axlar och händer är utsatta för förslitningsskador. Även kemikalier som finns i hårvårdsprodukter kan ge besvär i form av eksem eller allergier. Arbetstid är fast dagtid med högtryck under storhelger. För att bli frisör går man någon av de frisörskolor som finns, sedan följer en period av praktik på 3000 timmar innan man kan göra gesällprovet för att blir fullbetald frisör. Då är man berättigad till högre lön om man omfattas av kollektivavtal. Fackförbund för frisörer beror på om du är anställd eller egenföretagare. Vänd dig till fackförbunden för mer information om vad som gäller för frisörer.

Lämpliga fackförbund för Frisör

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Handels logga
4.5 out of 5.0 stars
  • 155 000 stycken medlemmar
  • Tredje största LO-förbundet
  • 4 försäkringar ingår
  • Kurser ingår

Medlemsavgift

139 – 565 kr/mån

A-kassa

165 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Snittlön frisör

Snittlön Frisörer

 • Män 2021: ../mån
 • Kvinnor 2021: 30600/mån
 • Medel 2021: 30100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.