Fackförbund för frisör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Frisörer kan räkna social förmåga till sina yrkesfärdigheter. Förutom yrkesteknik, kemiska behandlingar och hårvård som är de mer specifika kunskaperna som krävs för arbetet. Modeintresse och känsla för service är naturligtvis viktiga kompetenser. Det är vanligt att man som frisör är egen företagare och hyr sin stol på en salong tillsammans med flera andra. På så sätt delas funktioner som reception, telefon, lokal m.m. på flera. En del salonger har anställda frisörer. Arbetsmiljön kan vara påfrestande för kroppen, man står och går mycket i jobbet. Nacke, axlar och händer är utsatta för förslitningsskador. Även kemikalier som finns i hårvårdsprodukter kan ge besvär i form av eksem eller allergier. Arbetstid är fast dagtid med högtryck under storhelger. För att bli frisör går man någon av de frisörskolor som finns, sedan följer en period av praktik på 3000 timmar innan man kan göra gesällprovet för att blir fullbetald frisör. Då är man berättigad till högre lön om man omfattas av kollektivavtal. Fackförbund för frisörer beror på om du är anställd eller egenföretagare. Vänd dig till fackförbunden för mer information om vad som gäller för frisörer.

Lämpliga fackförbund för Frisör

Snittlön frisör

Snittlön Frisörer

  • Män 2019: ../mån
  • Kvinnor 2019: 27700/mån
  • Medel 2019: 27300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.