Fackförbund för makeupartist

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Vanligaste arbetsgivarna för makeupartist är butiker och varuhus där man vägleder och rådgiver kunder inom kosmetik. Metoder och tekniker och produkter hänger samman och man säljer varor och sina tips. Vissa arbetar också på modellagenturer, teater, fotostudios, filmindustri, TV och för offentliga personer. Arbetstiden är ofta oregelbunden och på helger. Utbildning kan man skaffa sig på gymnasiet eller på yrkeshögskolan. Det är ganska vanligt att man breddar sig till fler kompetenser, som nagelvård, fotvård eller hudvård för att öka möjligheterna till arbete. anställning är inom privat sektor, och vissa driver små egna bolag på konsultbasis. Fackförbund för makeupartister beror på din anställning.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.