Fackförbund för makeupartist

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Vanligaste arbetsgivarna för makeupartist är butiker och varuhus där man vägleder och rådgiver kunder inom kosmetik. Metoder och tekniker och produkter hänger samman och man säljer varor och sina tips. Vissa arbetar också på modellagenturer, teater, fotostudios, filmindustri, TV och för offentliga personer. Arbetstiden är ofta oregelbunden och på helger. Utbildning kan man skaffa sig på gymnasiet eller på yrkeshögskolan. Det är ganska vanligt att man breddar sig till fler kompetenser, som nagelvård, fotvård eller hudvård för att öka möjligheterna till arbete. anställning är inom privat sektor, och vissa driver små egna bolag på konsultbasis. Fackförbund för makeupartister beror på din anställning.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.