Fackförbund för hudterapeut

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det är vanligt att man som hudterapeut driver en egen verksamhet. Visserligen finns det fler och fler anställningar på lite större mottagningar då branschen växer. Vanligaste arbetsgivarna för anställda hudterapeuter är spa, hudvårdssalonger, friskvårdssalong eller frisörsalong. Breddning av marknaden till exempelvis varuhusens kosmetiska avdelningar sker också för hudterapeuter. Även medicinska mottagningar som plastikkirurgiska kliniker behöver hudterapeuters kompetens för att hjälpa patienter med för och eftervård. man arbetar med huden, framförallt i ansiktet. Man gör analyser, rengöringar, ger massage och råd kring hudvård. Händer och fötter behöver också omvårdnad i form av hudvård och massage. Hårborttagning är allt mer vanligt och efterfrågat. Som hudterapeut kan man således vara både egenföretagare och anställd, inom privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön hudterapeut

Snittlön Hudterapeuter

  • Män 2021: ../mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: ../mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.