Fackförbund för hudterapeut

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Det är vanligt att man som hudterapeut driver en egen verksamhet. Visserligen finns det fler och fler anställningar på lite större mottagningar då branschen växer. Vanligaste arbetsgivarna för anställda hudterapeuter är spa, hudvårdssalonger, friskvårdssalong eller frisörsalong. Breddning av marknaden till exempelvis varuhusens kosmetiska avdelningar sker också för hudterapeuter. Även medicinska mottagningar som plastikkirurgiska kliniker behöver hudterapeuters kompetens för att hjälpa patienter med för och eftervård. man arbetar med huden, framförallt i ansiktet. Man gör analyser, rengöringar, ger massage och råd kring hudvård. Händer och fötter behöver också omvårdnad i form av hudvård och massage. Hårborttagning är allt mer vanligt och efterfrågat. Som hudterapeut kan man således vara både egenföretagare och anställd, inom privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön hudterapeut

Snittlön Hudterapeuter

  • Män 2019: ../mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: ../mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.