Fackförbund för nagelterapeut

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Som nagelterapeut driver du troligen en egen verksamhet, kanske i kombination med något mer arbete inom kroppsvård. Många egenföretagare har en mindre mottagning, ibland i anslutning till hemmet. Alternativt gör man som i frisörbranschen där man hyr sin stol på en salong med flera andra egenföretagare. I de fall man är anställd är man det på en större spaanläggning eller stor salong. Jobbet går i korthet ut på att skapa vackra naglar. Kreativitet och service är nyckelord. Grundläggande kunskaper i problem och sjukdomar som kan drabba naglar, och råd kring hur man hanterar dessa, ingår i utbildningen. Likaså anatomi och fysiologi kopplat till nageln. Utbildningar finns på gymnasienivå eller via privata skolor. Fackförbund för nagelterapeuter beror på om du är egen företagare eller anställd, inom privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.