Fastighet, installation & underhåll

Tips:

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.


Många verksamheter har arbeten inom installation, drift och underhåll. Något av följande kan vara exempel på arbetsuppgifter. Reparationer av utrustning, skötsel av fastigheter, övervaka och underhålla anläggningar samt installera utrustning eller maskiner. Stort fokus läggs idag på energibesparing ur miljösynpunkt. Uppvärmning, ventilation och kyla är stora områden som kräver specialistkunskaper. Även inom reparationer av fordon och bilar har kraven på specialkunskaper inom data och elteknik ökat. Många jobbar på stora bolag som anställda arbetare eller tjänstemän, men det är vanligt med små lokala serviceföretag med ett fåtal anställda. Även enmansföretag inom området är förekommer. Det finns lämpliga medlemskap för alla dessa kategorier, sök efter fackförbund inom privat sektor eller egenföretagare.

Att välja fackförbund för installation, underhåll & fastighet

Vilket fack för installation och underhåll ska du välja? Det finns en rad möjligheter och det är viktigt att du blir nöjd med ditt val. Men oroa dig inte. Det går faktiskt att byta fackförbund. Om du skulle inse senare att det faktiskt finns ett bättre fackförbund för installation kan du byta.

Viktigt att tänka på

Oavsett vilket fackförbund för installation och underhåll som du väljer är det viktigt att du förstår innebörden av ditt medlemskap. Det handlar ju inte bara om att få trygghet om du skulle bli arbetslös eller hamna i någon form av jobbtvist.

Många ser facket som en slags försäkring om något trist skulle hända på jobbet. Men ett fackförbund för installation och underhåll kan vara så mycket mer än så. Det kan till exempel bli aktuellt med vidare utbildning via facket. Du kan få en viktig kurs till ett lågt pris.

Andra fördelar att hålla utkik efter är:

  • Förmånliga försäkringar för fackförbundets medlemmar
  • Lån med bättre villkor
  • Särskilda erbjudanden som till exempel billigare semestrar
  • Information som du kan dra nytta av på jobbet

Välj bästa fackförbundet för dig

Det är verkligen viktigt att du sätter dina behov i fokus när du väljer ett fackförbund för installation och underhåll. Betänk din position. Om du driver ditt företag själv kan det finnas fördelar med ett fack som vänder sig särskilt till ensamföretagare. På samma sätt kan chefer dra nytta av fack för chefer.

Tänk också framåt. Fundera lite på vad som skulle kunna bli aktuellt om några år eller redan nästa vecka. Det går aldrig riktigt att förutse vad som sker. Men det är skönt att veta att ditt fack för installation och underhåll hela tiden jobbar med aktuella frågor.

Fokus på saker som miljö, arbetssäkerhet och utveckling är sådant som du kan dra nytta av i det långa loppet. Det kan vara något att beakta när du ska välja fackförbund!

Som vi nämner ovan….

Kika in på Unionen.se och se om det går att bli medlem i Sveriges största fackförbund med ditt yrke.


Rulla till toppen