Fastighet, installation & underhåll

Unionen.se - Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal.se - Ett fackförbund för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Många verksamheter har arbeten inom installation, drift och underhåll. Något av följande kan vara exempel på arbetsuppgifter. Reparationer av utrustning, skötsel av fastigheter, övervaka och underhålla anläggningar samt installera utrustning eller maskiner. Stort fokus läggs idag på energibesparing ur miljösynpunkt. Uppvärmning, ventilation och kyla är stora områden som kräver specialistkunskaper. Även inom reparationer av fordon och bilar har kraven på specialkunskaper inom data och elteknik ökat. Många jobbar på stora bolag som anställda arbetare eller tjänstemän, men det är vanligt med små lokala serviceföretag med ett fåtal anställda. Även enmansföretag inom området är förekommer. Det finns lämpliga medlemskap för alla dessa kategorier, sök efter fackförbund inom privat sektor eller egenföretagare.

Att välja fackförbund för installation, underhåll & fastighet

Vilket fack för installation och underhåll ska du välja? Det finns en rad möjligheter och det är viktigt att du blir nöjd med ditt val. Men oroa dig inte. Det går faktiskt att byta fackförbund. Om du skulle inse senare att det faktiskt finns ett bättre fackförbund för installation kan du byta.

Viktigt att tänka på

Oavsett vilket fackförbund för installation och underhåll som du väljer är det viktigt att du förstår innebörden av ditt medlemskap. Det handlar ju inte bara om att få trygghet om du skulle bli arbetslös eller hamna i någon form av jobbtvist.

Många ser facket som en slags försäkring om något trist skulle hända på jobbet. Men ett fackförbund för installation och underhåll kan vara så mycket mer än så. Det kan till exempel bli aktuellt med vidare utbildning via facket. Du kan få en viktig kurs till ett lågt pris.

Andra fördelar att hålla utkik efter är:

  • Förmånliga försäkringar för fackförbundets medlemmar
  • Lån med bättre villkor
  • Särskilda erbjudanden som till exempel billigare semestrar
  • Information som du kan dra nytta av på jobbet

Välj bästa fackförbundet för dig

Det är verkligen viktigt att du sätter dina behov i fokus när du väljer ett fackförbund för installation och underhåll. Betänk din position. Om du driver ditt företag själv kan det finnas fördelar med ett fack som vänder sig särskilt till ensamföretagare. På samma sätt kan chefer dra nytta av fack för chefer.

Tänk också framåt. Fundera lite på vad som skulle kunna bli aktuellt om några år eller redan nästa vecka. Det går aldrig riktigt att förutse vad som sker. Men det är skönt att veta att ditt fack för installation och underhåll hela tiden jobbar med aktuella frågor.

Fokus på saker som miljö, arbetssäkerhet och utveckling är sådant som du kan dra nytta av i det långa loppet. Det kan vara något att beakta när du ska välja fackförbund!

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.