Fackförbund för fastighetstekniker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

När det gäller de tekniska systemen på en fastighet är ansvaret för att sköta, reparera och driva dessa system fastighetsteknikerns. Vanligtvis är man anställd på ett fastighetsbolag som äger sina egna fastigheter, eller på ett företag som hyr ut sina tjänster till ett fastighetsbolag. En del arbetar även i offentliga sektorn på kommunala bolag och sköter kommunens fastigheter som till exempel skolor och förskolor. Arbetar man med kommersiella fastigheter eller bostäder är man anställd i privat sektor. Idag kräver moderna fastigheter hög grad av tekniskt avancerade system så kraven på detta har ökat. Kompetenser inom styr- och reglerteknik är bra att ha. Utbildning sker inom gymnasieskolan eller yrkeshögskola. En vanlig benämning på samma yrke kan vara drifttekniker. Sök fackförbund för dig som drifttekniker eller fastighetstekniker beroende vilken sektor du arbetar inom, privat eller offentlig, samt vilket kollektivavtal som är tillämpligt på din arbetsplats.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.