Fackförbund för fastighetsskötare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Arbetet består av service, underhåll och reparation av fastigheter både invändigt och utvändigt. Kunskaper inom el, VVs och snickeri är bra. Små arbetsgivare med mindre hyresfastigheter ger en bredare yrkesroll medans stora fastighetsbolag eller servicebolag kräver större specialisering. Mycket av arbetet sker mot kunder, hyresgäster och leverantörer. En del av arbetet går ut på att få hyresgäster att trivas och använda fastigheten på ett bra sätt, en annan att själva fastigheten skall hållas i gott skicka. Många arbetar som anställda på stora fastighetsbolag, eller på stora servicefirmor, en del kör egna mindre verksamheter. Eftersom allt fler organisation outsourcar fastighetsskötseln arbetar de flesta inom privat sektor eller är egenföretagare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fastighetsskötare

Snittlön Fastighetsskötare

  • Män 2019: 27900/mån
  • Kvinnor 2019: 27100/mån
  • Medel 2019: 27800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.