Fackförbund för elektriker

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

De som arbetar som elektriker har en gemensam grund i sin basutbildning. Sedan kan man ha flera olika inriktningar och arbeten som elektriker. Vanliga arbetsplatser är kraftbolag, installationsbolag eller servicebolag. Stor del av arbetet är tekniskt men det är vanligt med hantverksinslag. Det förekommer mycket kontakt med kunder och stor del av arbetet är serviceinriktat med inslag av försäljning. Anställning kan vara på stora och små företag inom framförallt privat sektor, många driver eget företag. Beroende på arbetsgivare och vilken anställningsform du har söker du fackförbund för elektriker.

Lämpliga fackförbund

Snittlön elektriker

Snittlön Installations- och serviceelektriker

  • Män 2019: 32600/mån
  • Kvinnor 2019: 29500/mån
  • Medel 2019: 32600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.