Fackförbund för elektriker

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

De som arbetar som elektriker har en gemensam grund i sin basutbildning. Sedan kan man ha flera olika inriktningar och arbeten som elektriker. Vanliga arbetsplatser är kraftbolag, installationsbolag eller servicebolag. Stor del av arbetet är tekniskt men det är vanligt med hantverksinslag. Det förekommer mycket kontakt med kunder och stor del av arbetet är serviceinriktat med inslag av försäljning. Anställning kan vara på stora och små företag inom framförallt privat sektor, många driver eget företag. Beroende på arbetsgivare och vilken anställningsform du har söker du fackförbund för elektriker.

Lämpliga fackförbund

Snittlön elektriker

Snittlön Installations- och serviceelektriker

  • Män 2021: 34900/mån
  • Kvinnor 2021: 29800/mån
  • Medel 2021: 34800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.