Fackförbund för städledare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det finns totalt 3 stycken fackförbund att ansluta sig till ifall du arbetar som städledare. De flesta med samma yrkesroll brukar ansluta sig till kommunal. Här kan du jämföra de olika facken och hitta de bästa för dig. Tänk bara på att kolla med din arbetsgivare ifall det redan finns ett färdigt kollektivavtal med något av facken nedanför.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Det finns många olika arbetsuppgifter för den som arbetar inom städyrket. Du kan städa på ett kontor, verkstadslokaler eller i privata hem. Den som vill jobba som städledare brukar rekryteras internt, du får gå kurser för att lära dig mer om städning och hur du ska sköta budgetansvar och inköp som behövs gällande städmaterial. Städledaren planerar, leder och samordnar städarbetet.

Utbildning

Det finns ingen speciell utbildning till städare eller lokalvårdare som det också kallas. Komvux brukar ordna kurser inom städning. Där du får lära dig städteknik, vilka material som behövs med mera. Du bör också ha B-körkort så du kan förflytta dig från olika jobb.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.