Administration

Unionen.se - Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal.se - Ett fackförbund för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Om du jobbar som administratör finns det flera alternativ för fackförbund. Fackförbund för administration kan hjälpa dig genom din karriär och faktiskt också under studietiden. Du kan redan då du studerar för ditt yrke få ett studentmedlemskap och börja dra nytta av det fackliga stödet.

Här listar vi yrken inom administration:

Vilket fackförbund ska du välja?

Det är viktigt att du väljer ett fack för administration som verkligen har denna inriktning. Chansa inte. Ta reda på att fackförbundet har medlemmar som kommer från samma bransch och som står inför samma frågor som du gör.

Det är ofta då det krisar som vi inser hur bra det kan vara med ett fackligt medlemskap. Men om du är klok ser du till att bli medlem då du inte är stressad och enbart fokuserar på en fråga. När du kan se helhetsbilden blir det lättare för dig att välja det fackförbund för administration som ger dig det bästa stödet för flera bitar.

Bitar som facket kan hjälpa dig med är:

  • Löneförhandlingar
  • Försäkringar
  • Lån
  • Utbildning

Du kan vända dig till facket för att få bättre priser för saker som inte har mycket med ditt jobb att göra som lån och försäkringar. Och du kan också dra nytta av specifika kurser som inte bara gör det roligare att jobba. Med mer utbildning kan din lön också påverkas på ett positivt sätt.

När du väljer fack som administratör är det alltid smart att ta reda på vad andra medlemmar har att säga. Du kan också undersöka om det finns folk som lämnar facket du kikar på och varför. Ställ många frågor och utvärdera svaren noga innan du bestämmer dig för vilket fack det blir!

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.