Fackförbund för innovatör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

En innovatör arbetar med att utveckla eller skapa nya produkter och varor. Innovation betyder nyutveckling och innovatören arbetar med att hitta nya idéer, processer och lösningar. På olika sätt kan dessa innovationer sedan prövas, testas och granskas. Ofta används tekniska hjälpmedel och IT. Simulering är till exempel ett sådant hjälpmedel. Man kan vara anställd inom ett privat företag som innovatör och man kan vara egen företagare. Utbildning finns inom yrkeshögskolan och det kan vara svårt att säga vilken grundinriktning som ska väljas på gymnasienivå eftersom innovatörer finns inom så många olika områden. Ibland kan också högskolekompetens vara efterfrågad.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.