Fackförbund för utredare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Utredare är en roll mer än ett yrke. En utredning innehåller fakta, statistikgranskning, värdering av fakta och förslag till åtgärd eller uppföljning. Utredningar gör ofta av offentliga organisationer som underlag för politiska beslut men även större privata företag kan göra utredningar. Eftersom en utrednings innehåll kan variera kan olika kompetenser samarbeta. Specialistkunskap kan också krävas. En utredares utbildning kan variera men ofta är det högskolekompetens som krävs och god analytisk förmåga.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.