Fackförbund för bibliotekarie

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Bibliotekarier arbetar vanligtvis inom offentliga områden som skol och stadsbibliotek. Arbetet handlar om att strukturera information så att besökare till biblioteket kan hitta vad de söker. Det gäller både böcker och digital media. Vägledning för att besökaren ska hitta rätt val av litteratur ingår också. Utbildning sker på högskola och är tre eller femårig. Arbetstiderna är vanligast på dagtid men både kvälls och helgarbete kan förekomma beroende på vilken inriktning biblioteket har. Fackförbunden kan ge mer information.

Lämpliga fackförbund

Snittlön bibliotekarie

Snittlön Bibliotekarier och arkivarier

  • Män 2021: 34600/mån
  • Kvinnor 2021: 34400/mån
  • Medel 2021: 34400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.