Fackförbund för bibliotekarie

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Bibliotekarier arbetar vanligtvis inom offentliga områden som skol och stadsbibliotek. Arbetet handlar om att strukturera information så att besökare till biblioteket kan hitta vad de söker. Det gäller både böcker och digital media. Vägledning för att besökaren ska hitta rätt val av litteratur ingår också. Utbildning sker på högskola och är tre eller femårig. Arbetstiderna är vanligast på dagtid men både kvälls och helgarbete kan förekomma beroende på vilken inriktning biblioteket har. Fackförbunden kan ge mer information.

Lämpliga fackförbund

Snittlön bibliotekarie

Snittlön Bibliotekarier och arkivarier

  • Män 2021: 34600/mån
  • Kvinnor 2021: 34400/mån
  • Medel 2021: 34400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.