Fackförbund undersköterska

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Att arbeta som undersköterska kräver en gymnasieutbildning. Undersköterskan ger människor med olika former av nedsättningar och ohälsa stöd att klara sig vardagen. Arbetsplatsen kan vara ett äldreboende, eller så är man hemma hos personer som behöver hemhjälp, i form av att sköta sin hygien eller behöver hjälp med vissa ärenden. Den åldrande befolkningen ger att behovet av undersköterskor och deras tjänster ökar. Du är troligtvis anställd inom offentlig vård och fackförbund för undersköterskor är inom offentlig sektor. Det finns idag många även anställda undersköterskor inom skönhetsvård eller andra privata vårdinrättningar, då söker du fackförbund inom privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön undersköterska

Snittlön Undersköterskor, vård- och specialavdelning

  • Män 2019: 25400/mån
  • Kvinnor 2019: 26200/mån
  • Medel 2019: 26200/mån

Andra löner inom vården

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.