Fackförbund för barnmorska

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Barnmorska kräver en sjuksköterska utbildning med påbyggnad, båda på högskolenivå. Arbetsuppgifter varierar även om det man först tänker på är förlossningsbarnmorskor. Även råd och stöd till kvinnor, nyblivna föräldrar och ungdomar är vanligt och man arbetar på sjukhus eller vårdcentraler. På senare tid har även bemanningsföretag inriktad sig på barnmorskorna och då är man privatanställd. Du som barnmorska väljer fackförbund utifrån om du arbetar på ett privatbolag eller inom offentliga sektorn.

Lämpliga fackförbund

Snittlön barnmorska

Snittlön Barnmorskor

  • Män 2021: ../mån
  • Kvinnor 2021: 43300/mån
  • Medel 2021: 43300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.