Fackförbund för barnmorska

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Barnmorska kräver en sjuksköterska utbildning med påbyggnad, båda på högskolenivå. Arbetsuppgifter varierar även om det man först tänker på är förlossningsbarnmorskor. Även råd och stöd till kvinnor, nyblivna föräldrar och ungdomar är vanligt och man arbetar på sjukhus eller vårdcentraler. På senare tid har även bemanningsföretag inriktad sig på barnmorskorna och då är man privatanställd. Du som barnmorska väljer fackförbund utifrån om du arbetar på ett privatbolag eller inom offentliga sektorn.

Lämpliga fackförbund

Snittlön barnmorska

Snittlön Barnmorskor

  • Män 2019: ../mån
  • Kvinnor 2019: 38900/mån
  • Medel 2019: 38900/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.