Fackförbund för barnskötare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Barnskötare kallas ofta för pedagoger, då det är stor del planering och utveckling av verksamheten i arbetet. Oftast är man verksam inom barnomsorg eller liknande pedagogiska verksamheter. Vardagen består av utelek, gruppaktiviteter och utflykter för att nämna några. Man kan arbeta med både små och stora barn, och ibland är man specialiserad på en viss åldersgrupp. Man gör ibland en distinktion mellan förskollärare och barnskötare, då förskolläraren är mer ansvarig för de pedagogiska arbetet. Som barnskötare är man antingen anställd i kommunal offentlig verksamhet, eller privat verksamhet. Sök medlemskap i fackförbund som passar din anställning.

Lämpliga fackförbund

Snittlön barnskötare

Snittlön Barnskötare

  • Män 2021: 24400/mån
  • Kvinnor 2021: 25400/mån
  • Medel 2021: 25300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.