Fackförbund för barnskötare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Barnskötare kallas ofta för pedagoger, då det är stor del planering och utveckling av verksamheten i arbetet. Oftast är man verksam inom barnomsorg eller liknande pedagogiska verksamheter. Vardagen består av utelek, gruppaktiviteter och utflykter för att nämna några. Man kan arbeta med både små och stora barn, och ibland är man specialiserad på en viss åldersgrupp. Man gör ibland en distinktion mellan förskollärare och barnskötare, då förskolläraren är mer ansvarig för de pedagogiska arbetet. Som barnskötare är man antingen anställd i kommunal offentlig verksamhet, eller privat verksamhet. Sök medlemskap i fackförbund som passar din anställning.

Lämpliga fackförbund

Snittlön barnskötare

Snittlön Barnskötare

  • Män 2019: 23600/mån
  • Kvinnor 2019: 24200/mån
  • Medel 2019: 24200/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.