Fackförbund sjuksköterska

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Om du arbetar som sjuksköterska har du efter gymnasiet gått sjuksköterskeprogrammet på högskolenivå. Det primära för sjuksköterskan är att motarbeta ohälsa och arbeta främjande för ökad hälsa. Detta kan göras med många varierande arbetsuppgifter på många olika arbetsplatser förutom dom uppenbara som sjukhus, vårdcentraler och privata vårdinrättningar. Sjuksköterskan leder och har ansvaret för omvårdnaden om patienten. Sjuksköterskor arbetar både i privat sektor och offentlig sektor på kommuner och landsting, med allt från äldrevård till skönhetsoperationer. lämpligt fackförbund för sjuksköterskor kan alltså vara både ett för privat sektor, eller ett för statligt anställda.

Lämpliga fackförbund

  • UnionenRekommenderas för chefer och tjänstemän i privat sektor.
  • VårdförbundetStörsta fackförbundet för sjuksköterskor.
    • Inkomstförsäkring: Ja
  • KommunalDet fackförbund många sjuksköterskor gått ifrån!
  • AmbulansförbundetLitet fackförbund för ambulanspersonal. Förbundet startades 2005 i Uppsala av ambulanspersonal.
  • Sac.se – Det första fackförbundet i Sverige med feministiskt tänkande. Alla anställda är välkomna att bli medlem, dock inga chefer.

Snittlön sjuksköterska

Här nedanför kan du se löneutvecklingen för sjuksköterskor i Sverige. Vi har hämtat statistiken från Statistiska centralbyrån (SCB). Statistiken är oberoende och bygger på inlämnade inkomstdeklarationer.

Snittlön Grundutbildade sjuksköterskor

  • Män 2021: 40300/mån
  • Kvinnor 2021: 39300/mån
  • Medel 2021: 39500/mån

Andra löner inom vården

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.