Fackförbund för förskollärare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Förskollärare har ansvaret för barnens utveckling åren innan skolan börjar. Från att barnen börjar på förskolan till dess att de fyller 6 år och går vidare inom skolans värld. Arbetsplatsen är på förskola, öppen förskola eller ibland förskoleklass. De flesta är verksamma inom kommunala verksamheter, men vissa arbetar inom privata eller enskilda förskolor. Förskolläraren har ansvaret för barnens lärande och har det pedagogiska ansvaret. Arbetet utgår från en läroplan som bas och fokusområden kan vara språk, djur, natur, musik, och skapande. Utbildning är en lärarutbildning på tre och ett halvt år på universitet eller högskola.

Lämpliga fackförbund

Snittlön förskollärare

Snittlön Förskollärare

  • Män 2021: 31800/mån
  • Kvinnor 2021: 33200/mån
  • Medel 2021: 33100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.