Fackförbund för förskollärare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Förskollärare har ansvaret för barnens utveckling åren innan skolan börjar. Från att barnen börjar på förskolan till dess att de fyller 6 år och går vidare inom skolans värld. Arbetsplatsen är på förskola, öppen förskola eller ibland förskoleklass. De flesta är verksamma inom kommunala verksamheter, men vissa arbetar inom privata eller enskilda förskolor. Förskolläraren har ansvaret för barnens lärande och har det pedagogiska ansvaret. Arbetet utgår från en läroplan som bas och fokusområden kan vara språk, djur, natur, musik, och skapande. Utbildning är en lärarutbildning på tre och ett halvt år på universitet eller högskola.

Lämpliga fackförbund

Snittlön förskollärare

Snittlön Förskollärare

  • Män 2021: 31800/mån
  • Kvinnor 2021: 33200/mån
  • Medel 2021: 33100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.