Fackförbund för elevassistent

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Elevassistenter arbetar inom skolans värld med elever som har svårt med studierna på grund av olika saker. Det kan vara koncentrationssvårigheter eller psykosociala problem. Då försöker man hitta miljöer och former för undervisningen som underlättar för eleven att klara av studierna. Arbetet kan se väldigt olika ut beroende på vilken skola, ålder och vilka problem som eleven har. Ibland behöver man också hjälpa till med vardagliga sysslor som transporter och måltider. Man är anställd av skolan och i förlängningen kommunen.

Lämpliga fackförbund

Snittlön elevassistent

Snittlön Elevassistenter m.fl.

  • Män 2021: 25800/mån
  • Kvinnor 2021: 26100/mån
  • Medel 2021: 26000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.