Fackförbund för ledsagare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Vi har hittat totalt 2 stycken fackförbund som är lämpliga till yrket ledsagare. Det vanligaste inom yrket är att bli medlem hos kommunals fackförbund. Här nedanför kan du jämföra de olika facken och se fördelar och nackdelar med de olika och välja de fackförbund som passar dig bäst. Att fråga sin arbetsgivare om det finns ett färdigt kollektivavtal med något av nedanstående förbund rekommenderar vi också att göra innan man väljer.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Att jobba som ledsagare innebär att man jobbar inom LSS och arbetsuppgifterna består av att följa med personer med olika funktionsnedsättningar på olika aktiviteter. Det kan vara till exempel en promenad, ett fikabesök ett läkarbesök eller ett biobesök. En annan aktivitet inom ledsagning är sport. Det innebär att man följer med personen så att den kan utöva en idrott och/eller sport som den föredrar.

Utbildning

Att få arbeta som ledsagare kräver en grundläggande utbildning på vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet. Dessa program kan man läsa på gymnasiet. I annat fall kan man gå en YH-utbildning inom ämnet.

Lön ledsagare

Källhänvisning: Löner hämtade från scb.se

Kategori

  Foto av författare
  Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

  Gå inte oförsäkrad...

  Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

  Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.