Fackförbund för skötare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Arbetar du som skötare inom psykiatrisk vård och vill ansluta dig till facket? Här kan du hitta 2 lämpliga fackförbund inom yrket. Detta yrke gick tidigare under namnet ”mentalskötare”. Men efter at man avvecklade mentalsjukhusen ändrades även yrkestiteln senare till skötare. De flesta inom yrket väljer att ansluta sig till kommunal. Här nedanför kan du hitta uppgifter om avgift, a-kassa, inkomstförsäkring och andra förmåner som facklig medlem.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En skötare arbetar ofta med psykiatriskt omvårdsarbete. Skötarens ansvar är att stötta patienterna så att de utvecklar sin egen förmåga att klara av och hantera vardagen. En skötare kan stödja en patient genom samtal eller genom att utföra olika sysslor tillsammans. En skötare kan vara specialiserad på en specifik diagnos. Som skötare sker arbetet nära patienten och det är viktigt att kunna hantera olika känslouttryck. En skötare arbetar oftast på en psykiatrisk avdelning eller en öppenvårdsavdelning på en vårdinrättning.

Utbildning

Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller en vård- och omsorgsutbildning på Komvux ger rätt kompetens för att kunna arbeta som skötare. Det finns även skötarutbildningar på yrkeshögskolan.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.