Fackförbund för vårdare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

De flesta väljer att ansluta sig till fackförbundet kommunal ifall man har yrket vårdare. Ett mindre vanligt alternativ är Syndikalisterna som fungerar för alla arbetare. Men kolla gärna igenom listan nedanför och jämför de olika fackförbunden mot varandra för att hitta det bästa valet för dig. Att vara fackligt ansluten skapar mer rättvisa och trygghet ute på våra svenska arbetsplatser.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En vårdare kan även kallas boendestödjare och boendeassistent, och de arbetar med människor som har fysiska eller intellektuella funktionsnedsättningar. Du ska stödja, stimulera och motivera individens eget kunnande. Du kan jobba i en gruppbostad, en servicebostad och en daglighetsverksamhet. Du ansvarar alltså för att patienterna ska utveckla sin förmåga att själv klara sin vardag. Detta gör du genom att ni gör olika vardagliga sysslor tillsammans eller att du stödjer genom samtal. Ofta jobbar en vårdare inom kommunen.

Utbildning

Du ska gå gymnasiets Vård- och omsorgsprogram och där välja Barn- och fritidsprogrammet. Komvux brukar också ha en sådan utbildning. Vill du hellre går en yrkesutbildning kan du också gå det.

[no_toc]

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.