Fackförbund för lagerarbetare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Varor transporteras varje dag från sina tillverkningsplatser till försäljningsställen. På vägen passeras många olika knutpunkter, som till exempel terminallager för ompackning och ny transport. Lagerarbetare handhar dessa lager och transportterminaler , lastar om, lagerhåller och systematiserar allt för effektiv och ekonomisk hantering. arbetet ser lite olika ut beroende på vilken verksamhet eller typ av varor som hanteras, det kan vara allt från livsmedel till bilar. Kontroller, ompackning, märkning och stuvning är vanliga arbetsmoment. Idag finns helautomatiska lager och då blir lagerarbetarens främsta uppgifter övervakning, programmering och kontroller. En del moment kan vara tunga rent fysiskt, och arbetstider ligger under hela dygnet. Man kan såklart specialisera sig och ta olika form av tilläggscertifiering, som till exempel truckkort. Fackförbund för lagerarbetare är troligtvis ett medlemskap för arbetare i privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlöner lagerarbetare

Snittlön Lager- och terminalpersonal

  • Män 2021: 30000/mån
  • Kvinnor 2021: 29300/mån
  • Medel 2021: 29800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.