Fackförbund för logistiker/Speditör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Arbeta med logistik

Till logistiker utbildar man sig på högskola, exempelvis inom systemvetenskap, ekonomi eller någon ingenjörsutbildning. I vissa fall kan det räcka med gymnasieutbildning kombinerat med många års erfarenhet. Arbetsrollen är bred, och huvudsaklig uppgift är att kontrollera, planera och utveckla materialflöden mellan bolag, inom bolag eller som konsult åt kunder. Man vill nå så god effektivitet som möjligt med både ekonomisk och miljö hänseende. Anställning är på industrier, partihandelsbolag, detaljhandel eller på logistiska hubbar. Ofta har ledningsgrupper en logistikansvarig, eftersom det är en avgörande del i verksamhetsplanering. Man är anställd tjänsteman, eller arbetar som konsult, fackförbund för logistiker är oftast inom privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön speditör/logistiker

Snittlön Speditörer och transportmäklare

  • Män 2019: 32200/mån
  • Kvinnor 2019: 31400/mån
  • Medel 2019: 31700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.