Fackförbund för logistiker/Speditör

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Arbeta med logistik

Till logistiker utbildar man sig på högskola, exempelvis inom systemvetenskap, ekonomi eller någon ingenjörsutbildning. I vissa fall kan det räcka med gymnasieutbildning kombinerat med många års erfarenhet. Arbetsrollen är bred, och huvudsaklig uppgift är att kontrollera, planera och utveckla materialflöden mellan bolag, inom bolag eller som konsult åt kunder. Man vill nå så god effektivitet som möjligt med både ekonomisk och miljö hänseende. Anställning är på industrier, partihandelsbolag, detaljhandel eller på logistiska hubbar. Ofta har ledningsgrupper en logistikansvarig, eftersom det är en avgörande del i verksamhetsplanering. Man är anställd tjänsteman, eller arbetar som konsult, fackförbund för logistiker är oftast inom privat sektor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön speditör/logistiker

Snittlön Speditörer och transportmäklare

  • Män 2021: 36000/mån
  • Kvinnor 2021: 33400/mån
  • Medel 2021: 34700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.