Fackförbund för barnsköterska

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det största fackförbundet för yrket barnsköterska är kommunal och även det fack vi rekommenderar att ansluta dig till ifall du vill bli medlem. Men i vårt register har vi hittat totalt 2 stycken fackförbund som du kan jämföra mot varandra och se fördelar och nackdelar innan du väljer. Tänk på att välja det fack som ger dig bäst skydd vid arbetslöshet, inte välja ett fackförbund enbart för att medlemsavgiften är låg.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En barnsköterska arbetar med omvårdnaden av bebisar, barn och ungdomar. En arbetsuppgift är till exempel att förbereda barnet inför en provtagning eller undersökning. En barnsköterska kan också assistera vid undersökningar, lägga om sår och ta prover. Barnsköterskor arbetar ofta i ett team tillsammans med läkare och sjuksköterskor på en förlossningsavdelning, barnavdelning på ett sjukhus eller på en vårdcentral.

Utbildning

Vill du bli barnsköterska kan du välja vård- och omsorgsprogrammet när det är dags att välja gymnasium. Du kan också välja att studera till barnsköterska via till exempel Komvux som vuxen. Du kan sedan bygga på grundutbildningen med en yrkeshögskoleutbildning för att bli barnspecialistundersköterska.

Relaterade yrken

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.