Fackförbund för lärarassistent

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Till yrket lärarassistent finns totalt 2 fackförbund att ansluta sig till. Här nedanför kan du jämföra de olika facken och se uppgifter om avgift, a-kassa, försäkringar och vilka andra förmåner du kan få som fackligt ansluten. Vi uppmanar till att rådfråga din arbetsgivare om det finns ett färdigt kollektivavtal innan du väljer fackförbund.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Lärarassistenter har i uppgift att att avlasta lärare, så att dessa får mer tid för undervisning. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på vilka behov som finns på arbetsplatsen. Vanliga uppgifter är att hjälpa lärarna med administrativa uppgifter som att kopiera material till lektioner, och att finnas tillsammans med lärare i klassrummet och andra skolutrymmen. De ska bidra till en lugnare och tryggare miljö i skolan, vilket gynnar elevernas inlärning.

Viktigt att veta är att en lärarassistent inte kan ersätta en lärare utan är ett komplement.

Utbildning

Du måste ha minst gymnasieutbildning, och ofta väger personlig lämplighet in. Utöver det finns utbildningar på folkhögskola, för dig som vill bli lärarassistent. Dessa utbildningar tar cirka ett år.

Lön lärarassistent

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.