Fackförbund för barntimmeledare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det största fackförbundet för barntimmeledare är Kommunal. Om du vill bli medlem i ett fackförbund rekommenderar vi att ansluta till detta. Men det finns totalt två fackföreningar som du kan jämföra. Titta på bra och dåliga saker om varje fackförening innan du bestämmer dig för vilken du ska välja. Kom ihåg att välja det fackförbund som gör ett bättre jobb för att skydda dig om du förlorar ditt jobb. Välj inte bara facket för att det har en låg medlemsavgift.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Att arbeta som barntimmeledare innebär att du är en pedagogisk resurs i barnverksamheten i Svenska kyrkan eller i något annat trossamfund. Som barntimmeledare kan du till exempel hjälpa till med olika barngrupper, söndagsskola och konfirmandundervisning.

Utbildning

Det finns inga egentliga utbildningar för att bli barntimmeledare. Däremot kan den som anställer dig ställa krav på att du har någon typ av pedagogisk utbildning. Du kan till exempel ha gått barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet eller en likvärdig utbildning från Komvux. I många kyrkor sköts barntimmeledarrollen av frivilliga församlingsmedlemmar som tycker att det är roligt att vara en del av barn- och ungdomsverksamheten.

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.