Fackförbund för unghästutbildare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det kan vara lite komplicerat att hitta fackförbund som passar till yrket unghästutbildare. Men vi har lyckats hitta 2 stycken fack som är lämpliga i vår databas. Det vanligaste är att man väljer kommunal inom ditt yrke. Vi uppmanar också att du pratar med din arbetsgivare och rådfrågar innan du väljer. Det kan nämligen redan finnas ett färdigt kollektivavtal på arbetsplatsen.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Unghästutbildare arbetar med inridning och utbildning av unghästar inför försäljning, tävling, hobby eller ridskola. Arbetsuppgifterna är framförallt att rida in och utbilda unghästar tills de är redo för deras nästa steg i livet, som till exempel kan vara en tävlingskarriär, att vara ridskolehäst eller att hobbyridas av en privatperson. I en unghästutbildares arbetsuppgifter ingår ofta även daglig hantering av hästarna så att de blir väl förberedda på att ledas, longeras, tömköras, transporteras, klippas, verkas och skos. Unghästutbildare kan vara anställda i ett stall eller driva eget företag.

Utbildning

Unghästutbildare har ofta en gedigen erfarenhet av hästhantering och ridning. Möjliga utbildningar för att bli unghästutbildare är den treåriga Hippologutbildningen samt olika yrkeshögskoleutbildningar.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.