Fackförbund för ridlärare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Vi rekommenderar först att rådfråga din arbetsgivare ifall det finns ett färdigt kollektivavtal på arbetsplatsen med något fackförbund. Här nedanför hittar du endast rekommendationer på lämpliga fackförbund inom yrket. Vi har i vårt register hittat 3 stycken fackförbund till yrket ridlärare.

Jämförelse av 3 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Naturvetarna logga
4.0 out of 5.0 stars
  • 34 000 stycken medlemmar
  • Lönerådgivning & lönestatistik
  • Fackförbundet för naturvetare

Medlemsavgift

100 – 250 kr/mån

A-kassa

130 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Ridlärare eller ridinstruktör som det också kan kallas för jobbar med att lära ut hur ryttaren ska gå tillväga för att få ett bra samspel med hästen.

I arbetsuppgifterna ingår det att lära ut grundläggande kunskaper om hästens egenskaper och fysiologi. Du lär också ut hur ryttaren använder hästens alla redskap såsom tyglar, skänklar och med sin röst styr hästen. Ridläraren lär även ut hur ryttaren sköter om hästen. Arbetsplatsen är på en ridskola.

Utbildning

Ridlärare behöver ha en utbildning från en yrkeshögskola eller en folkhögskola. Det finns tre olika nivåer på utbildningarna varav nivå 3 är genom Svenska ridsportförbundet.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.