Fackförbund för hästskötare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Här kan du hitta 2 stycken fackförbund ifall du arbetar som hästskötare och vill bli medlem i facket. Ett fackförbund kan hjälpa dig med att bevaka dina rättigheter och ge kvalificerade råd i lägen du behöver stöd. De fackförbund du ser nedanför är enbart förslag – du ska alltid rådfråga med din arbetsgivare och kolla upp ifall det redan finns ett kollektivavtal på arbetsplatsen. Här under kan du jämföra viktiga delar som avgift, inkomstförsäkring, a-kassa och andra förmåner som fackligt ansluten.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Hästskötare jobbar med att vårda hästar och ge dem allt de behöver för att må bra. I arbetsuppgifterna ingår det att förse hästen med foder och vatten. Det ingår även skötsel av hästen vilket innebär att du exempelvis ryktar hästen och ser till att hovarna är omskötta. Förutom att hästskötaren sköter om hästen ingår även städning av spiltan och se till att hästen får motion. Även vård av utrustning ingår. Hästskötare jobbar i ett stall eller på en ridskola.

Utbildning

Genom att gå naturbruksprogrammet på gymnasiet med inriktning hästhållning kan du utbilda dig till hästskötare. Motsvarande utbildningar finns på vuxenskola och det finns möjlighet att diplomera sig som hästskötare via Svenska Ridsportförbundet.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.