Fackförbund för travtränare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Som travtränare kan du välja att gå med i ett av de två fackförbund som för närvarande finns för yrket. De flesta med yrket travtränare brukar ansluta till kommunal facket. De val som föreslås nedanför är endast rekommendationer – vi rekommenderar att alltid rådfråga din arbetsgivare om det finns ett färdigt kollektivavtal på arbetsplatsen.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En travtränare jobbar med att träna och sköta om travhästar. I arbetsuppgifterna ingår det att träna upp hästar som ska tävla i trav. Travtränaren är med från att hästarna är unghästar och tränar dem för att de ska bli skickliga travhästar. Andra exempel på arbetsuppgifter en travtränare kan ha är att sköta om hästen, föra en dagbok över travhästens träning, skötsel av travbanor, planering och ansvar över tävlingar. Det ingår även en del administrativa uppgifter. Arbetsplatsen är vid en travbana och i stall.

Utbildning

Naturbruksprogrammet på gymnasiet med inriktningen trav ger dig bra grundläggande utbildning. Det finns även relevanta utbildningar genom hästsportens folkhögskola och yrkeshögskoleutbildningar.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.