Fackförbund för trafikvärd

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Vi har hittat 2 stycken lämpliga fackförbund till dig som har trafikvärd som yrke. De flesta i yrket väljer att ansluta sig till kommunals fackförbund. Här nedanför kan du jämföra de olika facken och se vilket som passar dig bäst. Du bör även kolla ifall det finns något färdigt kollektivavtal på arbetsplatsen.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En trafikvärd ger service till trafikanter som åker med lokaltrafik. Trafikvärden kan till exempel svara på frågor om förändringar i tidtabellen, var ersättningsbussar finns eller från vilken perrong ett tåg avgår. Andra arbetsuppgifter kan vara att sälja och kontrollera biljetter. Trafikanter kan även lämna eventuella klagomål till en trafikvärd. För att klara arbetet bör du vara serviceminded och tycka om att arbeta med människor. Trafikvärdar kan arbeta för kommunala bolag men även privata transportbolag anställer trafikvärdar ibland.

Utbildning

De flesta transportbolag som anställer trafikvärdar kräver att du har gymnasiekompetens. På arbetsplatsen får du sedan en intern utbildning för att klara arbetsuppgifterna.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.