Fackförbund för spårvagnsförare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Vi har lyckats hitta 3 lämpliga fackförbund till yrket spårvagnsförare. Det är dock viktigt att kolla med din arbetsplats ifall dom redan har ett färdigt kollektivavtal med något förbund innan du ansluter dig. Här nedanför kan du sedan jämföra olika förmåner hos de olika facken och se uppgifter om a-kassa, avgifter, försäkringar och ifall det finns en bra inkomstförsäkring som skyddar din lön vid arbetslöshet.

Jämförelse av 3 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Transportarbetareförbundet logga
4.5 out of 5.0 stars
  • 57 000 stycken medlemmar
  • Kvalificeringstiden är 12 månader
  • Stugor & lägenheter kan hyras
  • 3 försäkringar ingår

Medlemsavgift

111 – 566 kr/mån

A-kassa

140 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Vill du ha ett serviceyrke där du har mycket kontakt med kunder är spårvagnsförare ett bra alternativ. Spårvagnar i linjetrafik finns dock inte på så många ställen i Sverige. Du måste bo i Stockholm, Göteborg eller Norrköping. I Lund finns också en spårvagn sedan några år tillbaka.

En spårvagnsförares arbetsuppgifter kan liknas vid en busschaufförs. Det är viktigt att vara noggrann och klara av att passa tider. Du måste också vara ansvarsfull och kunna arbeta under stressiga förhållanden. Det är också viktigt att du alltid sätta säkerheten i första hand.

Utbildning

Trafikföretagen utbildar sin egna spårvagnsförare. De flesta företag kräver att du har fyllt 21 år och att du har B-körkort.

Lön spårvagnsförare

Källhänvisning: Löner hämtade från scb.se

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.