Fackförbund för truckförare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Till dig med yrket truckförare har vi lyckats hitta 3 olika fackförbund som kan hjälpa dig med förhandling och andra arbetsrättsliga frågor på din arbetsplats. De 2 vanligaste facken inom yrket är kommunal och Transport­arbetare­förbundet. Du kan enkelt jämföra följande fackförbund nedanför och se information om avgifter, a-kassa, inkomstförsäkring och vilka förmåner som respektive fackförbund kan erbjuda dig i framtiden som anställd truckförare.

Jämförelse av 3 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Transportarbetareförbundet logga
4.5 out of 5.0 stars
  • 57 000 stycken medlemmar
  • Kvalificeringstiden är 12 månader
  • Stugor & lägenheter kan hyras
  • 3 försäkringar ingår

Medlemsavgift

111 – 566 kr/mån

A-kassa

140 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

En truckförare arbetar ofta på lager eller inom olika industrier. Även hos åkeriföretag, på godsterminaler och inom handeln kan du få jobb som truckförare. Förutom att köra truck kan en truckförare göra andra arbetsuppgifter som lagerplock samt service och underhåll av trucken.

Utbildning

För att få ta ett truckkort måste du ha fyllt 18 år. Det finns två olika typer av truckkort, truckkort A och truckkort B. Det första truckkortet ger behörighet att köra bland annat låglyftande plocktruck och det andra truckkortet ger behörighet till bland annat höglyftande plocktruck. Du kan bli truckförare på gymnasienivå genom att gå fordons- och transportprogrammet. Det finns också truckförarutbildningar via fristående utbildningsinstitut.

Lön truckförare

Källhänvisning: löner hämtade från scb.se

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.