Fackförbund för tandsköterska

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Tandsköterska blir man efter en yrkesinriktad utbildning på ett och ett halvt år. Du arbetar tillsammans med en eller flera olika tandläkare med patientvård. Både förebyggande vård och information kring tandhälsa ingår i arbetet. Förberedande av behandlingsinstrument och lokal, assistering under undersökning och vård är de vanligaste uppgifterna. De flesta tandsköterskor arbetar inom offentlig vården men många också inom privat vård på privata tandläkarmottagningar. Beroende på vilken typ av anställning du har, passar olika fackförbund för dig som tandsköterska.

Lämpliga fackförbund

Snittlön tandsköterska

Snittlön Tandsköterskor

  • Män 2019: ../mån
  • Kvinnor 2019: 27700/mån
  • Medel 2019: 27700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.