Fackförbund för tandsköterska

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Tandsköterska blir man efter en yrkesinriktad utbildning på ett och ett halvt år. Du arbetar tillsammans med en eller flera olika tandläkare med patientvård. Både förebyggande vård och information kring tandhälsa ingår i arbetet. Förberedande av behandlingsinstrument och lokal, assistering under undersökning och vård är de vanligaste uppgifterna. De flesta tandsköterskor arbetar inom offentlig vården men många också inom privat vård på privata tandläkarmottagningar. Beroende på vilken typ av anställning du har, passar olika fackförbund för dig som tandsköterska.

Lämpliga fackförbund

Snittlön tandsköterska

Snittlön Tandsköterskor

  • Män 2021: 26100/mån
  • Kvinnor 2021: 29300/mån
  • Medel 2021: 29300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.