Fackförbund för läkarsekreterare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Duktig på att kommunicera, planera, med god social kompetens är egenskaper man innehar som läkarsekreterare. Utbildning sker på högskolenivå. Arbetsuppgifter är journalföring, kassa, fakturering, bemöta patienter och planera verksamheten. De flesta arbetar på vårdinrättningar som sjukhus, vårdcentraler och olika mottagningar. En del arbetar inom läkemedelsindustrin eller inom forskning. Anställningsformen variera därmed mellan privatanställd och offentlig anställd. Fackförbund för läkarsekreterare kan därför vara flera olika med passande medlemskap.

Lämpliga fackförbund

Snittlön läkarsekreterare

Snittlön Medicinska sekreterare, vårdadministratörer m.fl.

  • Män 2019: 27000/mån
  • Kvinnor 2019: 27900/mån
  • Medel 2019: 27900/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.