Fackförbund för tandhygienist

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Tandhygienister arbetar med patientvård och innehar både licens och högskoleutbildning, vanligtvis treårig. Störst delen består av arbete med patienter, arbetsuppgifter kan vara putsning, polering, avlägsna tandsten, ta röntgenplåtar, ge bedövning och ta prover. Även förebyggande vård i form av rådgivning kring kost och tandhygien ingår. Tandhygienistens arbetsplatser varierar från vårdcentraler, skolor, barnavårdscentraler till äldreboenden. Även privata mottagningar har tandhygienister anställda, eller så driver du din egen praktik som egenföretagare och har kanske egna anställda. Lämpliga fackförbund för tandhygienister kan alltså både vara inom privat och offentlig sektor beroende på din anställning.

Lämpliga fackförbund

Snittlön tandhygienist

Snittlön Tandhygienister

  • Män 2021: 33400/mån
  • Kvinnor 2021: 35300/mån
  • Medel 2021: 35200/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.