Fackförbund för räddningschef

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Här nedanför kan du hitta 2 lämpliga fackförbund att ansluta dig till ifall du har yrket räddningschef. Här nedanför kan du enkelt jämföra medlemsavgift, inkomstförsäkring, a-kassa och andra förmåner du kan ta del av som fackligt ansluten. Det fungerar lika bra att ansluta sig till kommunal likväl Unionen, den stora skillnaden är att Kommunal är mer ett fackförbund för arbetare och Unionen är mer inriktade på personer i chefsbefattning.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Vår favorit
Unionen logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Över 690 000 st medlemmar
  • För alla tjänstemän
  • Granskning av anställningsavtal
  • Inkomstförsäkring ingår

Medlemsavgift

50 – 235 kr/mån

A-kassa

140 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

En räddningschef är den högsta ansvariga för en kår inom räddningstjänsten. Som räddningschef har du ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Det är inte ovanligt att beredskapstjänstgöring som räddningsledare ingår.

Det är en av de allra högsta tjänsterna inom räddningstjänsten och innebär därför ett högt ansvar, då man förväntas ta ansvar för personalens säkerhet och hälsa, samt deras allmänna trivsel.

Utbildning

De exakta kraven kan variera en aning från en kommun till en annan. Det är kommunen som ställer kraven men du kommer att behöva en räddningsledarutbildning då det krävs oavsett kommun. Det kan förekomma krav på påbyggnadsutbildning för brandingenjörer, men det är inte ett formellt krav hos alla kommuner.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.