Fackförbund för styrkeledare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Vi har totalt hittat 3 stycken fackförbund som är lämpliga till yrket styrkeledare. Det vanligaste förbundet att ansluta sig till är kommunal – men brandmännens riksförbund är även populära inom yrkeskåren. Vi uppmanar alltid till att först rådgöra med arbetsplatsen om lämpligt fackförbund. Vissa arbetsplatser har nämligen ett färdigt kollektivavtal. De fackförbund som du ser nedanför är endast rekommendationer där du kan jämföra avgift, a-kassa, inkomstförsäkring och andra förmåner som facklig medlem.

Jämförelse av 3 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Brandmännens Riksförbund logga
4.0 out of 5.0 stars
  • 9 000stycken medlemmar
  • För svenska brandmän
  • Förbundet bildades 1945
  • Ett partipolitiskt obundet fackförbund

Medlemsavgift

95 – 200 kr/mån

A-kassa

135 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

saknas

En styrkeledare finner du inom räddningstjänsten och på brandstationer i Sverige. Yrket kan också kallas för insatsledare i vissa situationer. Yrket består bland annat av att ta fram, genomföra och följa upp den lokala verksamhetsplanen och att se till att styrkan har all kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra sitt jobb.

En styrkeledare ser också till att gruppen övar och sköter de rutiner som finns på en station, bland annat slangtvätt, röksskydd och skötsel av bilarna. Under en uttryckning är det styrkeledaren eller räddningsledaren som har ansvaret.

Utbildning

För att bli styrkeledare måste man redan vara en del av räddningstjänsten och ha en tillräckligt hög utbildning inom räddnings- och säkerhetsarbete.

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.