Fackförbund för skolmåltidsbiträde och serveringsbiträde

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det finns 3 stycken lämpliga fackförbund om du arbetar som skolmåltidsbiträde och serveringsbiträde. De största fackförbundet inom yrket är antingen Kommunal eller hotell och restaurangfacket. Du kan börja med att fråga din arbetsgivare ifall det redan finns ett färdigt kollektivavtal. Här nedanför kan du sedan jämföra de olika facken och se avgifter, försäkringar, inkomstförsäkring och andra medlemsförmåner.

Jämförelse av 3 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Hotell och restaurang logga
4.5 out of 5.0 stars
  • 30 000 stycken medlemmar
  • Inkomstförsäkring ingår
  • Gratis för studenter
  • Första månaden gratis

Medlemsavgift

224 – 615 kr/mån

A-kassa

175 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Skolmåltidsbiträde och serveringsbiträde är ungefär samma sak. Det båda yrkestitlarna har gemensamt är att de arbetar inom skolbespisningen med att tillaga maträtter och hålla rent och snyggt i köket.

I arbetsuppgifterna ingår det att tillaga maten tillsammans med kocken och de övriga medarbetarna. Du tillagar maten, tar emot leveranser, förvarar och värmer upp maten inför servering. Förutom att de arbetar med att tillaga och förbereda maten så städar de även i köket och kan till exempel stå i disken.

Utbildning

Grundläggande utbildning finns på gymnasiet om du läser hotell- och restaurangprogrammet. Motsvarande utbildning finns på vuxenskolor såsom Komvux.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.