Fackförbund för guide

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Som guide berättar du för andra människor om ett speciellt ämne, område eller plats. Det kan vara till exempel på ett museum, ett företag eller en ort eller ett större geografiskt område. Guidningen kan ta olika lång tid och de man guidar kan vara enstaka personer eller större grupper. Ofta är man på en speciell plats men det kan också innebära resa till flera platser. Det finns också guider som är specialister på natur, fiske och vildmark. Ofta är guidning inte ett heltidsyrke och är gärna upplagt som säsongsarbete. Det finns olika utbildningsmöjligheter. Antingen via lokalt bildningsförbund, eller hos arbetsgivaren för guidningen. Sveriges Guideförbund har utbildning på 200 timmar för att bli auktoriserad guide. Det kan vara bra att ha gymnasieutbildning inom turist och servicenäring. Särskilda språkkunskaper kan krävas. Guider kan vara anställda inom privat sektor, egen verksamhet eller ibland kommunal verksamhet, som tjänstemän. Fackförbund för dig som arbetar som Guide kan vara inom flera sektorer.

Lämpliga fackförbund

Vår favorit
Unionen logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Över 690 000 st medlemmar
  • För alla tjänstemän
  • Granskning av anställningsavtal
  • Inkomstförsäkring ingår

Medlemsavgift

50 – 235 kr/mån

A-kassa

140 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Snittlön guide

Snittlön Guider och reseledare

 • Män 2021: ../mån
 • Kvinnor 2021: 28600/mån
 • Medel 2021: 28600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.