Fackförbund för Kundtjänstmedarbetare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Kundtjänstmedarbetare är ofta anställda på ett callcenter eller kundvårdföretag där man säljer sina tjänster till mindre företag som inte har egna kundtjänstavdelningar. Man kan också vara anställd på stora bolag med stora egna kundtjänster. Gemensamt är att all kontakt med kund sker via telefon eller digitalt, inga personliga möten mer än i undantagsfall. Ingen akademisk utbildning krävs vanligtvis däremot finns det interna certifiering och grader. I säljande roller är det vanligt med helt eller delvis rörlig provisionsbaserad lön, så var vaksam på hur din pension och din försäkringar är utformade. Fackförbund som passar för kundtjänstmedarbetare är främst inom privat sektor och de kan hjälpa dig med dessa frågor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön arbetare inom kundtjänst

Snittlön Kundtjänstpersonal

  • Män 2019: 26800/mån
  • Kvinnor 2019: 26700/mån
  • Medel 2019: 26700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.