Fackförbund för Kundtjänstmedarbetare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Kundtjänstmedarbetare är ofta anställda på ett callcenter eller kundvårdföretag där man säljer sina tjänster till mindre företag som inte har egna kundtjänstavdelningar. Man kan också vara anställd på stora bolag med stora egna kundtjänster. Gemensamt är att all kontakt med kund sker via telefon eller digitalt, inga personliga möten mer än i undantagsfall. Ingen akademisk utbildning krävs vanligtvis däremot finns det interna certifiering och grader. I säljande roller är det vanligt med helt eller delvis rörlig provisionsbaserad lön, så var vaksam på hur din pension och din försäkringar är utformade. Fackförbund som passar för kundtjänstmedarbetare är främst inom privat sektor och de kan hjälpa dig med dessa frågor.

Lämpliga fackförbund

Snittlön arbetare inom kundtjänst

Snittlön Kundtjänstpersonal

  • Män 2021: 28900/mån
  • Kvinnor 2021: 27900/mån
  • Medel 2021: 28300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.