Fackförbund för byggnadsingenjör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Byggnadsingenjörer är ofta anställda hos företag inom byggbranschen. En byggnadsingenjör kan också driva eget byggföretag. Ofta utförs bygg och konstruktionsarbeten som projekt med en byggnadsingenjör i ledande ställning. Många olika komponenter och kompetenser ingår i ett sådant byggprojekt. El och vattenlösningar , byggtekniska beräkningar och lösningar, ritningar och miljöpåverkan är sådana uppgifter som ingår i en byggproduktion. En byggnadsingenjör kan vara med från start till slut eller enbart arbeta med el och vatten exempelvis. Arbetet är vanligast på dagtid. Besök på bygg och konstruktionsplats är vanligt. byggnadsingenjörer kan arbeta som projektledare, platschefer eller arbetsledare. Utbildningen är på högskole- eller universitetsnivå.

Lämpliga fackförbund

Snittlön byggingenjör

Snittlön Ingenjörer och tekniker inom bygg och anläggning

  • Män 2021: 45200/mån
  • Kvinnor 2021: 40200/mån
  • Medel 2021: 44000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.