Fackförbund för vågskötare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Här kan du hitta det bästa fackförbundet ifall du arbetar som vågskötare. Det finns totalt 2 stycken fackförbund att välja på inom yrket. Det vanligaste inom yrket är att ansluta sig till fackförbundet kommunal. Men kolla igenom listan nedanför och jämför saker som avgift, inkomstförsäkring, a-kassa och vilka andra förmåner som erbjuds ifall du väljer att bli medlem.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

En vågskötare arbetar vanligtvis vid en avfallsmottagning. Där tar man emot och hanterar leveranser av avfall som sedan ska vidare för att brännas.

Det är vågskötarens ansvar att se över alla leveranser, försäkra sig om att allt går rätt till och att den dagliga mängden avfall som tas emot har en bra bränsleblandning. Andra arbetsuppgifter inkluderar underhåll av vågar, terminaler och vägningssystem.

Utbildning

Det finns inga nationella regler om vad som krävs för att bli en vågskötare. Vanligtvis sker utbildningen direkt via din arbetsgivare, men kraven kan variera beroende på arbetsgivaren. Många arbetsgivare är kommunala eller har kommuner som uppdragsgivare.

[no_toc]

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.