Fackförbund för väghyvelförare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Det finns 2 stycken lämpliga fackförbund att ansluta sig till ifall man arbetar som väghyvelförare. De flesta inom yrket väljer att ansluta sig till kommunal. Men innan du väljer kan du nedanför jämföra avgifter, förmåner, a-kassa, inkomstförsäkring och allt annat som är värt att veta innan du väljer fackförbund. Att vara fackligt ansluten ger dig den trygghet du förtjänar.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Väghyvelförare eller en fordonsförare som det också kan kallas för arbetar med snöröjning med hjälp av en väghyvel, plogbil eller en hjullastare.

I arbetsuppgifterna ingår det att röja gator från is och snö. De arbetar inom området gator för kommunen med underhåll och drift. Andra exempel på arbetsuppgifter är att hantera och laga vägskyltar, hantering av slaghacka och trumtining.

Den här typen av yrke är en beredskapstjänstgöring, vilket innebär att du oftast arbetar i skift och under sommaren är tjänsten förlagd på dagtid.

Utbildning

Du behöver minst ha C-körkort. För att utbilda dig till väghyvelförare kan du läsa maskinförarutbildning via yrkeshögskolan.

[no_toc]

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.