Fackförbund för traktorförare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Du kan välja mellan 2 olika fackförbund ifall du arbetar som traktorförare och vill ansluta dig till facket. Du ska alltid fråga din arbetsplats ifall det redan finns ett färdigt kollektivavtal hos något fack. Här nedanför är endast rekommendationer på lämpliga fackförbund. De flesta inom ditt yrke väljer dock att ansluta sig till kommunal.

Jämförelse av 2 fackförbund

Populär
Kommunal logga
5.0 out of 5.0 stars
  • 500 000 stycken medlemmar
  • Offentlig- och privat sektor
  • Inkomstförsäkring ingår
  • 4 olika försäkringar ingår

Medlemsavgift

138 – 495 kr/mån

A-kassa

132 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Ingår

Syndikalisterna logga
2.0 out of 5.0 stars
  • Ett fackförbund för arbetare
  • Har ingen egen a-kassa
  • Krånglig hemsida
  • Dåliga förmåner

Medlemsavgift

39 – 990 kr/mån

A-kassa

145 kr/mån

Kvalificeringstid

12 mån

Inkomstförsäkring

Saknas

Traktorförare arbetar med att utföra arbetsuppgifter på lantbruk. Arbetsuppgifterna i sig kan skilja sig beroende på vilken årstid det är.

Några exempel på arbetsuppgifter en traktorförare kan ha är att harva, sprida gödsel och ploga. Men de kan även plöja, köra skördetröska och rundbalspress. På vintrarna består stora delar av arbetsuppgifterna att reparera och underhålla traktorn. I vissa fall kan traktorföraren även hålla på med trädfällning och röjning.

Utbildning

Grundläggande gymnasieutbildning finns på naturbruksprogrammet med inriktningen lantbruk. Därefter kan du rikta in dig ytterligare genom att specialisera dig till traktorförare. Du behöver ha en teknisk utbildning och B-körkort samt truckkörkort.

Kategori

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.