Fackförbund för tågvärd

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Tågvärdar

Tågvärdar, eller som de också kallas ombordansvarige, har sin huvudsakliga arbetsuppgift i att ta hand om passagerare. Uppgifter som att sköta biljettförsäljning och visering, information och utrop till passagerare hör till de vanligaste. Även ombordförsäljning av mat och dryck ingår i dagliga arbetsuppgifter för många. Ombordpersonal ansvara i vissa fall även för öppning och stängning, samt bemanning av stationer och biljettförsäljning. Ofta är man anställd på ett transportbolag, inom busstrafik, tågtrafik, spårvagnstrafik eller tunnelbana. Man kan också vara anställd på ett bemanningsföretag i en pool, som hyr ut personal vid behov. Då är man anställd i privat sektor. Utbildning brukar ske internt och ingen förberedande formell utbildning krävs.

Lämpliga fackförbund

Snittlön tågvärd

Snittlön Tågvärdar och ombordansvariga m.fl.

  • Män 2021: 32700/mån
  • Kvinnor 2021: 31800/mån
  • Medel 2021: 32300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.