Fackförbund för tågvärd

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Tågvärdar

Tågvärdar, eller som de också kallas ombordansvarige, har sin huvudsakliga arbetsuppgift i att ta hand om passagerare. Uppgifter som att sköta biljettförsäljning och visering, information och utrop till passagerare hör till de vanligaste. Även ombordförsäljning av mat och dryck ingår i dagliga arbetsuppgifter för många. Ombordpersonal ansvara i vissa fall även för öppning och stängning, samt bemanning av stationer och biljettförsäljning. Ofta är man anställd på ett transportbolag, inom busstrafik, tågtrafik, spårvagnstrafik eller tunnelbana. Man kan också vara anställd på ett bemanningsföretag i en pool, som hyr ut personal vid behov. Då är man anställd i privat sektor. Utbildning brukar ske internt och ingen förberedande formell utbildning krävs.

Lämpliga fackförbund

Snittlön tågvärd

Snittlön Tågvärdar och ombordansvariga m.fl.

  • Män 2019: 27900/mån
  • Kvinnor 2019: 27600/mån
  • Medel 2019: 27700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.